Choď na obsah Choď na menu
 


ww2 airsoft német

6. 10. 2011

2. világháborús egyenruhák airsoft játékokhoz

1.rész

Tavaly egy akció utáni dumcsizás ideje alatt szóba került a 2ww stilusú játékok lehetősége. Engem személy szerint érdekel ez a stilus, csak sajnos ez a  játékmód  igényel egy kis plusszköltséget, ami úgy körülbelül egy fegyó árával vetekszik. Hát ez bizony elsőre soknak tűnik, de viszont ezt a összeget nem egyszerre kell kiadni mint egy fegyver esetében, hanem attól függően hogy hol, mikor és mire van lehetőség megvenni. Ami pedig egy másik fontos dolog, mi nem hagyományőrzők vagyunk ahol szigorú elvárások szerint az utolsó gombig minden előirás szerinti kell hogy legyen. A neten körbebarangoltam néhány oldalt, és azt tapasztaltam hogy az airsoftban a lényeg az hogy elég ha hasonlitok, hisz ez nem más mint egy jó szórakozási lehetőség, és mindenki annyit költ rá amennyit jónak lát. Az irásom oka pedig az hogy amit én már felfedeztem a neten ezen témával kapcsolatban, azt megosszam veletek, Pár oldalról van szó amikről érdemes vásárolni.

www.deasarms.sk   Pozsonyi üzlet,nem igényel regisztrállást.Ezzel kapcsolatos termékek a MILITARIA alcim alatt találhatóak meg.  A vásárlás lehetséges személyesen vagy a neten postai utánvétellel-dobierka.

www.usarmy.sk  Komáromi üzlet és nagyraktár. Ezt az üzletet sokunknak már nem kell bemutatni. A vásárlás lehetséges személyesen, vagy regisztrállás utan a neten is postai utánvétellel-dobierka.

www.reenactor.cz  Csehországi üzlet, mind közül ez a legjobb,mert hatalmas mennyiségű árúkészlettel rendelkeznek. Külön alcim foglalkozik a második világháborúval, Brit, USA és Német országra kategorizálva. Regisztráció szükséges, vásárlás a neten postai utánvétel-dobierka.

www.militaria-nagyaruhaz.hu  Magyarország, Budapesti üzlet, a GYŰJTŐKNEK alcim alatt találhatók meg az ezzel kapcsolatos termékek. Mivel Magyarországról körülményes a rendelés a személyes vásárlást ajánlom.

                      

 

                                         Német egyenruha

Mivel nem a Waffen  SS, hanem a Wehrmacht vagyis a Birodalmi hadsereg egyenruháját akartam összehozni, ezért hát a háború végi  1944-45-ös  időszakot céloztam meg. Ugyanis ekkor már a hadsereg is használt terepszinű álcázóblúzokat amit eredetileg az egyenruha fölött hordtak. Ezzel a módszerrel pedig amellet hogy pénzt spóroltam meg (a német posztó zakó ára 80 euró plusz rá a felvarrókal simán kerül 100 euróba, az álcablúz ára pedig 25 euro és ez úgy jó ahogy van) még az álcázása is messzemenően jobb mint egy szürkészöld posztó zakóé. Ehhez megjegyzésképpen még annyit hogy a pontterep álcaminta a Waffen SS-re volt jellemző, a hadsereg az alábbi mintázatokat használta.  

Heeres-Splittermuster 31

Luftwaffe-Splittermuster 41

Wehrmacht-Sumpfmuster 43

Wehrmacht-Sumpfmuster 44

Heeres-Splittermuster 45

Ebben az időszakban felszerelés tekintetében pedig már nagyon vegyes volt az összhatás.

wh001.jpg

 

 

1.-WH. Sumpfmuster 44 szinű álcázóblúz a Miltec nevű cég replikája.  Pozsonyba vettem a DEASARMS üzletben.

2.-vz.21  ing a  Csehszlovák néphadsereg felszereléséből, most még elég könnyű beszerezni. Még a legtöbb armyshop üzletben fellelhető aránylag  olcsó áron, de ha nincs végeredményben megfelel egy olivzöld sál is a nyakunkba. Komáromban az USARMY üzletében jutottam hozzá.

3.-vz.85  nadrág, szintén a Csehszlovák néphadsereg felszereléséből származó gyakorló, lényegében erre is érvényes ugyanaz mint az ingre. Ugyan ott vettem mint az inget. De ha nincs a célnak bármilyen olivzöld szinű nadrág megfelel.

4.- régi tűzoltó csizma, még a 90-es évek elején kaptam a cégnél, de gond nélkül beszerezhetők régi Keletnémet, NDK-s katonai bőrcsizmák  amik teljesen olyanok mint a régi német csizmák,de ha vesztek egy kamáslit, akkor a célnak megfelel egy egyszerű munkás bakancs is. Az NDK-s csizma megvásárolható Pozsonyban és Komáromban is.

5.- M43-as szemellenzős sapka elöl a sasos felvarróval amit külön kell megvenni, majd saját magunknak kell rávarrni, a Miltec cég replikája mind a kettő. Ezt a REENACTOR nevű cseh cégtől rendeltem.

6.- Koppeltragegeste, vagyis legénységi Y heveder, a DEASARMS-nál vettem fele annyiért mint egy replikát  mert ez használt BW-s az 50-es évekből. A célnak itt is megfelel a Csehszlovák néphadseregbeli Y szij.

7.- Leibriem mit Koppelschloss, vagyis legénységi öv csattal, az öv használt BW-s a DEASARMS-tól, a csat pedig REENACTOR-tól van mert az WH-s replika. Ha ez nincs jó a Csehszlovák néphadseregbeli úgynevezett opasok is.

8.- Patronentaschen MP40, vagyis tártáskák 2x3 tárral MP40-es géppisztolyhoz, a tártáskákat szintén a REENACTOR-tól vettem mint replikát, a tárakat az AirsoftGun nevű üzletben tudtam megvenni, de azóta már nálunk is kaphatók a CATUS  üzleteiben. Ha nincs tártartó  akkor erre a célra kivállóan megfelel a Csehszlovák néphadseregbeli kenyeres táska, úgynevezett malá polná, játék közben sok praktikus dolog elfér benne, nembeszélve arról hogy majdnem olyan mint a német.

9.- MP40-es géppisztoly az AGM nevű cég elektromos airsoft fegyvere, ehhez az AUKRO börzéjén jutottam hozzá kevesebb mint az ára feléért, és kellemesen csalódtam benne, nincs vele problémám, szóval jól működik. A fegyver szija ehhez a tipushoz való, szintén a REENACTOR-tól van.